3) Hem fotut molta canya.
Gràcies al suport de la nostra comunitat, hem pogut fer un munt de coses aquesta temporada. Sense subvencions ni publicitat hem pogut fotre molta canya. Alguns números:
> 2,4 milions de visualitzacions a Youtube, Twitter i Instagram. En total ja superem els 6 milions de visualitzacions. Ens posem com a objectiu per a la temporada vinent superar els 10 milions de visualitzacions!.
Alguns dels vídeos més vistos d’aquesta temporada són el que vam fer sobre el Mercadona, el que denuncia les trampes dels pressupostos de PSOE i Podemos en relació amb Catalunya, el que explica amb detall la persecució contra l’ANC per part de la patronal catalana Foment i el que vam fer sobre els indults: “Els indults se’ls poden fotre per on els hi càpiga”. (5 coses sobre els indults).
> 16 milions d’impressions a Twitter. Aquesta dada ens agrada perquè demostra que, a la vegada que podem fer vídeos i articles llargs, que requereixen aprofundir i dedicar-hi temps, també podem fer arribar missatges curts i potents que es viralitzen. Creiem que poder fer coses als dos nivells és clau. Alguns dels impactes més grans a Twitter: el fil que vam fer sobre com La Vanguardia, El Periódico i El País van tractar el tema de la immunitat de Puigdemont, els 3.200 retuits d’aquest tuit sobre els Fons Europeus, els 2800 retuits de l’entrevista a Ramon Grosfoguel, els 2.500 retuits d’aquest fil sobre els JJOO als Pirineus o les 110.000 impressions que va aconseguir aquesta imatge amb Junqueras i Snowden.
> 750.000 visites al web. Aquesta és, per dir-ho d’alguna manera, la dada més ‘pobre’. Fins ara a octuvre el web ha estat només un repositori. La major part del contingut el distribuïm o directament amb l’enllaç de Youtube o fent servir els butlletins de correu electrònic. De totes maneres hi ha hagut algunes publicacions pròpies del web que han tingut molt d’impacte. Per exemple, la fosca història on es barreja el CNI, la detenció del periodista basc Pablo González a Polònia i la utilització del tema per part de l’unionisme, el report Destapem un cas de venda de contactes polítics i L’Operació Borràs explicada en detall. Aquest últim és un treball de 2020 que, amb el desenvolupament de la causa contra Borràs, s’ha tornat a llegir molt últimament.
> 506.000 correus enviats. En temps de xarxes socials el correu electrònic pot semblar una eina ‘antiga’. Però a octuvre sabem que no ho és: el mig milió de correus que hem enviat aquesta última temporada han estat un èxit. I cada cop més gent s’apunta per rebre’ls. Aquesta és una de les vies de distribució que més volem potenciar a la temporada vinent. De moment, un petit resum amb els correus més llegits:
· El correu on expliquem la bruta jugada de Catalunya Ràdio contra Octuvre
· El correu titulat “Em feia mandra escriure això. Però ho havia de fer” sobre les suposades “amenaces” rebudes per Xavier Fina.
· La crítica al diari Ara “Així va mentir la direcció del diari Ara”
· “Correu nadalenc d’Albano per a militants independentistes desanimats”
N’hi ha moltíssims més amb tota mena de temàtica. Una de les tasques que farem aquest agost és ordenar i indexar els correus per tal de facilitar la cerca temàtica. Si vols xafardejar una mica, aquí hi ha la llista dels últims correus enviats.
Aquesta temporada hem superat els 1.000 subscriptors i donants. És una xifra encara petita, però que per a nosaltres és FO-NA-MEN-TAL. Sense ells, octuvre no existiria. Perquè encara que ho haguem repetit una i mil vegades, ho torno a dir alt i clar: octuvre no rep subvencions i no accepta publicitat. I això em porta el quart punt d’aquest correu. |