Col·labora

OCTUVRE és possible perquè 2.418 persones han cregut que valia la pena aportar una petita quantitat de diners per plantar-li cara a la maquinària de la mentida finançada per la banca. Si t’hi uneixes, podrem seguir endavant.
Si vols saber més coses sobre OCTUVRE, t’ho expliquem:

Si tens qualsevol dubte sobre com fer un donatiu envia’ns un correu a
info@octuvre.cat
o un WhatsApp al
686 99 11 37

Si vols veure el recull de tots els vídeos d’Octuvre, fes clic aquí.

Per què existeix OCTUVRE?
No és una opinió. És una realitat objectiva: els mitjans de comunicació de masses estan controlats amb mà de ferro pel poder econòmic. Sis grans corporacions globals controlen el 70% del negoci mediàtic. A Espanya la situació és brutal: Mediaset i Atresmedia acaparen el 58% de tota l’audiència televisiva. El Grup Prisa, la COPE, Planeta i el Grup Godó tenen el 80% de l’audiència de ràdio. A uns pocs despatxos es decideix què llegim, què mirem i què escoltem. I el més greu: són els mateixos despatxos des d’on es fabrica la desigualtat i la injustícia que pateixen milions de persones. BBVA, La Caixa, Banco Santander, BlackRock, AmberCapital i les empreses de l’IBEX, controlen diaris, ràdios i televisions que ens expliquen que la desigualtat que ells creen cada dia, és el millor dels mons possible. El panorama és desolador. Però nosaltres no estem desolats. Estem absolutament convençuts que cal plantar cara. I estem absolutament convençuts que podem guanyar moltes batalles. L’adversari és fort. Però el gegant té peus de fang. Segons un estudi de Reuters, els mitjans espanyols són els menys creïbles d’Europa i només el 34% de la població confia en ells. La seva posició dominant és enorme però no inexpugnable. Un exemple: el 2007 el diari El País venia cada dia 435.000 exemplars. Deu anys més tard no arriba als 180.000. Un altre exemple: el 80% dels menors de vint-i-cinc anys no miren la TV ni escolten la ràdio. L’adversari és fort. Nosaltres organitzats, ho podem ser més. Per això existeix OCTUVRE.
Per què ens diem OCTUVRE?
El món és un de sol però cada un de nosaltres el mirem des de les nostres pròpies realitats. El món és un de sol però per apreciar la seva immensa riquesa cal mirar-lo des de tots els seus angles. A OCTUVRE mirem el món des de Catalunya. Mirem el món des d’un racó de món on el mes d’octubre de 2017 milions de persones van posar sobre la taula una de les grans preguntes que recorre cada racó del món: qui mana aquí? Un racó de món on, un matí d’octubre, milions de persones van sortir de casa per expressar-se, malgrat les prohibicions, les amenaces, la manipulació i altres violències. Ni les prohibicions, ni les amenaces, ni la manipulació ni cap altre de les altres violències ho va poder impedir. Uns van votar que sí. Altres van votar que no. Altres es van abstenir. Però totes les forces que han manat i volen seguir manant no van ser capaços d’aturar ningú. Això va ser a l’octubre. I va ser un Victòria. La Victòria de la gent que, des de la seva absoluta disparitat, sap trobar-se i dir: aquí manem nosaltres. Octubre va ser una gran Victòria. Per això ens diem OCTUVRE.
Quins objectius té OCTUVRE?
Un dels principals objectius del sistema de desigualtat que vivim és passar desapercebut i ser vist com un fet immutable, com una llei universal, com un fenomen natural incontestable. A OCTUVRE sabem que no és així. Per això un dels nostres principals objectius és explicar els mecanismes que conformen una realitat que pot ser canviada i que necessita urgentment ser canviada. No acceptem com immutable un món on Julian Assange és empresonat per difondre el crim de la guerra mentre Aznar, Bush i Blair -responsables d’aquests crims- estan tranquil·lament a casa seva. No acceptem com inevitable que els beneficis del capital estiguin per sobre de la vida de milions de persones. No acceptem com una llei universal que els homes i les dones no gaudeixin d’igualtat de drets. No acceptem com un fenomen meteorològic que milions de persones pateixin i morin als peus dels murs de la injustícia global. No acceptem les mentides que ens volen fer empassar els responsables de tota aquesta calamitat. A OCTUVRE estem absolutament convençuts que la realitat que se’ns presenta com immutable es pot combatre amb informació. Per això treballem per explicar els mecanismes ocults, per vigilar i denunciar, per enfortir la xarxa de gent i projectes que comparteixen objectius i per ajudar a organitzar l’enorme potencial de milions de persones connectades que, com nosaltres, no acceptem la realitat fabricada als despatxos d’uns pocs. A OCTUVRE estem absolutament convençuts que escriure, fer vídeos, fer posts, fer likes i compartir informació és útil. Absolutament convençuts.
Qui fa OCTUVRE?
OCTUVRE existeix perquè 2.418 persones han cregut que plantar cara és imprescindible i que, per això, han decidit aportar els recursos econòmics necessaris per fer-ho possible. 2.418 persones que saben que, com deia Rodolfo Walsh, el periodisme és lliure o és una farsa. Persones que saben que un mitjà de comunicació que depèn dels diners dels qui manen no pot fer periodisme. Un mitjà que depèn dels diners de l’IBEX no pot combatre l’IBEX. Si t’agrada el que fem és perquè 2.418 persones ho han fet possible. El periodisme o el paguem entre tots o ho paga la banca. OCTUVRE també és possible gràcies a una xarxa de periodistes, fotògrafs, programadors, productors audiovisuals, traductors i experts en xarxes socials que aporten el seu coneixement, ganes i temps per complir els objectius que ens hem marcat. Una xarxa en constant evolució i creixement. OCTUVRE, com hem vist, és una xarxa, un col·lectiu, una federació d’habilitats divers, obert, mutant i sempre en evolució. Trobareu els seus noms als crèdits de les peces que produïm. Però aquesta mutabilitat no pot ser excusa per fer el que fan els grans mitjans de l’IBEX: no donar la cara. OCTUVRE és un projecte de l’Associació Cafèambllet, fundada l’any 2014 per Marta Sibina i Camps i Albano Dante Fachin.
Com es finança OCTUVRE?
Els impulsors d’OCTUVRE hem començat sota una premissa: si OCTUVRE no pot funcionar amb les aportacions de la gent, el millor serà tancar OCTUVRE. Darrere aquesta premissa hi ha la convicció que OCTUVRE no és un “mitjà de comunicació” sinó una eina d’organització col·lectiva. Si OCTUVRE ha de cercar altres vies per existir, ja no seria OCTUVRE. Com hem dit abans, el finançament necessari per començar a fer OCTUVRE l’han aportat 2.418 persones. Això ens permet posar-nos en marxa però per fer tot allò que volem fer, necessitem que s’uneixi més gent. Per això et demanem que, si pots, col·laboris econòmicament amb OCTUVRE. Si t’uneixes a OCTUVRE, t’estarem molt agraïts per la confiança i treballarem per estar a l’altura d’aquesta confiança. Però si per algun motiu la nostra proposta no et fa el pes, et demanem que continuïs cercant. Avui, mentre Florentino Pérez, Endesa i la banca inverteixen grans quantitats de diners per tal d’imposar per la força dels diners la seva visió del món, molts periodistes estan treballant per trencar el mur de la indústria de la mentida. No els deixis sols. Ajuda’ls, implica’t. No hi ha res que els faci més por que la gent organitzada. Plantem cara.
Com puc col·laborar amb OCTUVRE?
Com hem explicat en el punt anterior, les aportacions de recursos fetes per la gent són imprescindibles perquè existeixi OCTUVRE. A banda d’això, també necessitem totes les mans, ulls i capacitats que vulguis posar al servei d’aquest projecte. info@octuvre.cat

Donació mensual

  • 0,00 €

Donació puntual

  • 0,00 €

Donació anual

  • 0,00 €
Si tens qualsevol dubte sobre com fer un donatiu
envia’ns un correu a info@octuvre.cat
o un WhatsApp al 686 99 11 37