Enllaç per enviar per WhatsApp:

Hola!

Fa una setmana vam enviar un vídeo titulat: “Ara és el moment d’explicar qui són Javier Villamayor i Jaume Duch”. (Si no l’has vist encara, el pots veure fent clic aquí).

La qüestió és que vam pensar que en ple agost ningú pararia gaire atenció al nostre vídeo. De fet, històricament els governs han utilitzat l’aturada d’agost per aprovar lleis, nomenaments i reformes polèmiques, aprofitant la “desconnexió” d’una gran part de la gent. És el que es coneix com a “agosticitat”. Un exemple molt bèstia:

 

El 23 d’agost de 2011, sota la presidència de José Luís Rodríguez Zapatero, el PSOE i el PP es van unir per modificar l’article 135 de la Constitució Espanyola per prioritzar el pagament del deute espanyol. No és aquest correu el lloc per avaluar el fons d’aquesta reforma, però si que cal recordar que en aquella ocasió PP i PSOE es van posar d’acord per impedir que la reforma fos votada en referèndum per la ciutadania. I no només això: el tràmit es va fer per la via d’urgència i “lectura única”. “La constitución que nos dimos entre todos”.

Sembla, però, que el poder de l’agosticitat -com tants altres- s’està esquerdant i el nostre vídeo ha tingut més de 109.000 visualitzacions a YouTube! El vídeo s’ha mogut a les xarxes, per correu electrònic i, sobretot, per WhatsApp. La veritat és que estem molt contents. Teníem moltes ganes que moltíssima gent conegués a Javiar Villamayor i Jaume Duch!

 

Una altra prova de com s’esquerda “l’agosticitat”: la nova consellera Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque, ha hagut de fer marxa enrere de la seva intenció de fitxar la seva parella com a cap del seu gabinet. Pensaven l’agost ho aguanta tot, però la gent se’ls ha tirat a sobre.

 

De totes maneres, no podem abaixar la guàrdia: aquest divendres el ministre espanyol de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, va anar al Senat a “retre comptes” per les incidències que pateix la xarxa ferroviària. Durant la compareixença Puente va deixar anar aquestes dues perles:

 

“El tren vive en España el mejor momento de su historia. Lo voy a repetir, por si no me han escuchado bien: el mejor momento de su historia, con récord de viajeros que han cambiado sus hábitos de movilidad para utilizar el tren en sus desplazamientos”.

(…)

“¿Iría tanta gente en tren si la conclusión fuera que se está prestando un mal servicio? ¿Son los españoles masoquistas? No, los españoles se suben al tren porque están satisfechos, lo niegue quien lo niegue.”

NOTA DE CONTEXT, per tenir clar amb quina mena de gent estem tractant:

 

Al febrer de 2018, cinc mesos després de l’1-O, Óscar Puente era portaveu de l’Executiva Federal Socialista. A una entrevista a la Cadena Ser va dir:

 

“Uno ve ciertos componentes de comportamientos de secta en una parte del independentismo porque da la sensación que este hombre [Puigdemont] es una especie de Charles Manson y les tiene a todos metidos en una habitación. Y da la sensación que van a un suicidio colectivo, pero lo malo es que están arrastrando con ellos al pueblo catalán y en parte también al pueblo español, que están relegando los problemas reales del país a todas estas historias que no van a ningún sitio. Estamos cansados de este tema”

La maquinària de mentides i manipulació del PSOE és brutal. I no s’atura a l’agost.

 

En pocs dies, milions de catalans reprendran les seves rutines post-estiuenques. A nosaltres ens tocarà fer feina perquè tots i cada un dels passatgers dels trens de Rodalies sàpiguen qui és Óscar Puente i com se’n riu del Via Crucis que patim al nostre país els usuaris del tren.

 

Com demostra el vídeo sobre Villamayor i Duch, junts podem fer que tothom sàpiga qui són i com ens prenen el pèl els nous consellers del PSC i els ministres del PSOE.

 

Que la informació corri no és suficient. Però és imprescindible.

 

Una abraçada,

Marta i Albano

Com sabeu, OCTUVRE no rep subvencions ni accepta publicitat.

OCTUVRE es finança gràcies als seus socis i donants.

Si aquesta informació t’ha semblat útil i ens vols ajudar a continuar treballant, fes clic aquí. Allà podràs llegir els detalls del projecte i fer una aportació si ho consideres oportú.

NOTA: És possible que aquest correu t’hagi arribat perquè te l’ha enviat un amic o perquè has trobat l’enllaç a les xarxes socials.  Si vols que t’enviem els correus directament al teu correu, fes clic aquí i deixa’ns la teva adreça!