Si vols compartir aquest correu per WhatsApp copia i envia aquest enllaç:

https://mailchi.mp/octuvre/heu_vist_born

Hola!

 

Tres coses molt ràpides.

Primera: avui el Born torna a ser notícia.

Avui el diari Ara publica aquesta notícia:

Si tens Twitter hauràs vist que l’anunci ha tingut bastant impacte. Aquestes són alguns dels comentaris:

La qüestió és que la peça del diari Ara es limita a recollir la versió del regidor de cultura de Jaume Collboni, Xavier Marsé, i dels càrrecs que portaran a terme la “reconversió” del Born.

 

Per això, per intentar oferir una versió més àmplia que la del PSC, creiem que avui és un bon moment per tornar a compartir el reportatge que et vam enviar el 22 d’octubre de 2023:

 

“No els agrada tant la memòria? Doncs memòria tindran”.

 

Si llavors no el vas llegir, ara és el moment. Clic aquí. El PSC està executant el que havíem explicat. Si ja ho has llegit, comparteix-ho. El que més ens agrada d’explicar històries: que siguin eines útils més enllà del dia de publicació. Que dies com avui tinguem un roc a la faixa i puguem dir: sabem el que esteu fent…

Segona: la trama de la “trama russa”

Fa 48 hores vam publicar un vídeo denunciant una “notícia” publicada pel diari El País sobre un suposat informe sobre la suposada “trama russa” que tant agrada a l’espanyolisme.

 

(Si no has vist el vídeo, el pots veure fent clic aquí).

 

En només 48 hores ha tingut més de 80.000 visualitzacions a les diferents xarxes. La qüestió és que la periodista Maria Sahuquillo -El País- encara no ha respost a la pregunta explícita que li fem al minut 2:10 del vídeo.

 

Continuarem esperant.

 

Qui si ha reaccionat al nostre vídeo ha estat un senyor que es diu Nicolás de Pedro. Atenció:

No cal ni contestar. Però si que cal tenir present qui és Nicolás de Pedro. I un altre cop, trobem una peça que és útil molt de temps després d’haver estat publicada. El 13 de març de 2022 vam publicar aquesta peça:

 

> Carta de l’Albano per explicar una història molt fosca

 

Allà explicàvem què s’amagava darrere la detenció del periodista basc Pablo González a Polònia. Avui, gairebé dos anys més tard González continua empresonat i, per això, és important mantenir vius els detalls al voltant del seu cas. I un dels detalls té a veure amb Nicolás de Pedro i la “llista negra” que va elaborar a quatre mans amb la “investigadora” Marta Ter.

 

Evidentment, després d’explicar això que vam explicar (ho podeu llegir fent clic aquí) Nicolás de Pedro no ens té en gaire estima. Per això tampoc li agrada que denunciem les pràctiques periodístiques d’El País.

 

Que s’hi posin fulles. Nosaltres continuem fent feina. Fa setmanes que estem llegint sobre el tema des d’una perspectiva americana. Estem llegint desenes d’autors. Et passo tres enllaços com a aperitiu:

La campanya electoral dels EUA tornarà a posar el focus la “trama russa”. Crec que és imprescindible que a Catalunya fem una lectura àmplia i profunda. O ens tocarà el rebre.

 

Per això, crec que caldria fer alguna cosa. Potser una sèrie o un documental llarg d’OCTUVRE. La cosa està verda i potser no m’hauria d’avançar… però el tema em sembla important. I apassionant.

Tercera: 3 recomanacions

Malgrat el baixíssim i trist moment polític que estem vivint a Catalunya, més enllà de les declaracions buides dels polítics professionals i dels relats creats des dels mitjans hipersubvencionats, per sota hi ha un país que no es rendeix i fa coses. Els exemples són infinits, però avui en comparteixo tres:

a) Aquest divendres 1 de març, a les 7 del vespre, en Jordi Domingo, ex-Cònsol Major del Consolat del Mar, farà una conferència a l’Ateneu Arenyenc, titulada: “El Consolat del Mar: passat, present i futur d’una institució de 750 anys”. Fent clic aquí podeu veure el cartell.

 

b) El dimarts 12 de març a 2/4 de 7 del vespre en JM Virgili i Ortega (@Virgili7 a Twitter) presenta llibre a l’Ateneu Barcelonès: “Si m’ho permeteu”. Presentarà l’acte Lluís Yzaguirre Maura, professor de la Universitat Pompeu Fabra.

 

c) Fa unes setmanes vam publicar un vídeo (clic aquí) on parlàvem de la necessitat d’explicar qüestions com el dèficit fiscal, la manca d’inversions, etc. En un moment com l’actual, en què ens volen fer creure que “la agenda del reencuentro” funciona a tota màquina i que el PSC-PSOE aprova pressupostos de la Generalitat, cal dir les coses pel seu nom. Per això ens ha semblat interessant això que ha publicat avui el Catalonia Global Institute: “Catalunya i el dèficit fiscal: una sagnia econòmica planificada”. És un material molt interessant i el farem servir per als nostres vídeos. 🙂

Bé, res més per avui.

 

Només una cosa que fa dies que no diem: Nosaltres no rebem subvencions de cap govern ni acceptem publicitat. Per això, no podríem fer tota aquesta feina sense l’ajut dels nostres lectors. O sigui: moltíssimes gràcies.

 

Ara si, una abraçada,

Albano