Llegeix

Que corri abans del diumenge 22 a les 19hs.

URGENT.
La informació que ara exposarem ha d’arribar al màxim de persones abans de diumenge a les 19 hores. Ara mateix hi ha una història en marxa i el seu desenllaç depèn de les persones que llegeixin i comparteixin aquesta informació.

Aquesta història té una PART VISIBLE i una PART OCULTA.
Primer explicarem la part que es veu: una candidatura per un premi.
És una història que no crida gaire l’atenció. Aquí s’explica:

No sembla res de l’altre món, oi? De fet, és probable que per a molts, sigui la primera vegada que llegiu el nom d’Iñaki Rivera. Iñaki és professor de la UB, doctor en Dret ‘cum laude’. Mireu:
http://www.ub.edu/ospdh/ca/presentacio

Com sempre que es convoca un premi hi ha diverses candidatures. En aquest cas n’hi ha 3 i la gent pot participar i votar telemàticament per la seva candidatura preferida.

Aquí podeu veure la pàgina de votació.

També, com passa sempre en aquests casos, les organitzacions que impulsen les diferents candidatures i la gent compromesa amb una lluita concreta, conviden a votar per la candidatura en la qual estan implicats. Sobre la candidatura d’Iñaki:

Però a banda de la “competició”, tothom entén que uns premis de Drets Humans, apleguen lluites totes necessàries i imprescindibles. Més enllà dels resultats, del que es tracta és d’impulsar i reconèixer lluites. Ni guanyadors ni perdedors.

Explicat tot això, ara entrem a LA PART OCULTA I FOSCA d’aquesta història. La candidatura de l’Iñaki està pràcticament empatada amb una candidatura que fa una GRAN TASCA de denúncia de la nefasta gestió a les residències durant la COVID.

Insistim: tant la lluita pels DDHH representada per l’Iñaki com la lluita per unes residències dignes, són IMPRESCINDIBLES. Però aquí està passant una cosa que no té res a veure amb cap de les dues lluites. Atenció:

Al llarg dels anys, la feina de l’Iñaki denunciant fets molt greus que passen a les presons, li ha comportat enemics molt poderosos: Consellers de Justícia, ministres de l’Interior i mitjans de comunicació del poder i sindicats.

Malgrat les crítiques, Iñaki i els seus van seguir fent feina. Però l’any 2018 l’ofensiva va passar al terreny judicial i Iñaki va començar a patir una veritable persecució als jutjats.

Aquesta persecució va desfermar una allau de suports cap a l’Iñaki. Entre ells, la del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura, òrgan estatutari d’informació al Parlament de Catalunya:

Per acabar d’empitjorar la situació, Iñaki es va implicar en la defensa dels drets dels presos polítics del procés…

la qual cosa li va comportar encara més pressió, també per part de la premsa espanyolista, que va dedicar-li uns quants “reportatges”.

La qüestió és que per a tots aquests grups que tenen al punt de mira l’Iñaki, la possibilitat que se li atorgui un premi sobre Drets Humans seria un cop molt dur per la seva persecució. I per això s’han organitzat per impedir-ho. Com?

D’ençà que es va conèixer la candidatura de l’Iñaki, diversos perfils de sindicats de presons, i de propaganda ultra, han mostrat un sobtat interès pel tema de les residències.

Diem “sobtat interès” perquè, fins ara, la “lluita” d’aquests perfils en l’àmbit de les residències era nul·la. De fet, veient certs missatges, sembla que la campanya no és ben bé en favor de les residències sinó en contra de l’Iñaki.

És a dir: no és una campanya en favor d’una de les lluites pels DDHH candidates al premi sinó en contra d’una d’elles. I el pitjor: una campanya impulsada per un col·lectiu que està sota la lupa per haver comès violacions de DDHH.

Així, una votació que hauria de ser una festa dels DDHH, guanyi qui guanyi, s’ha convertit en un terreny de batalla on participen els persegueixen defensors de DDHH. Una persecució que ha estat denunciada per instàncies internacionals:

La candidatura de l’Iñaki ha rebut a les últimes hores suports molt transversals a Catalunya, d’arreu l’Estat i el món. Ho podeu veure en aquest enllaç.

Òbviament, i per sort, també hi ha molta gent implicada en la candidatura de les residències. Però és evident que l’empat és provocat per una acció que res té a veure amb la defensa dels DDHH sinó al contrari. Una maniobra que perverteix el mateix objectiu d’uns premis que es fan a favor dels diversos DDHH però en cap cas en contra de cap d’ells.

A octuvre convidem a la participació en aquesta votació popular VOTANT PER QUALSEVOL DE LES CANDIDATURES. Creiem que totes les lluites pels DDHH són IMPRESCINDIBLES. Però justament per això cal exposar a la llum maniobres de sectors d’ultradreta que tenen com a objectiu afeblir, silenciar i perseguir lluitadors pels DDHH. Voteu el que vulgueu i estarà bé. Però amb informació.

Aquí teniu l’enllaç per votar.


NOTA: OCTUVRE no rep subvencions ni accepta publicitat. La nostra feina és possible gràcies als nostres donants i subscriptors. Si vols conèixer el nostre projecte, en trobaràs els detalls aquí: https://octuvre.cat/collabora/.

1 Comentari Afegeix un nou comentari

Comentaris estan tancats.