Llegeix

OCTUVRE TÉ 3 NOUS “SEGUIDORS”: un fiscal, un jutge i un comandant de la Guàrdia Civil.

És evident que l’Estat espanyol s’està esforçant molt per saber què fem i què diem les persones que fem OCTUVRE. Davant d’això, hem decidit fer tres coses:
 
En primer lloc, els fregirem a demandes. Els perseguirem judicialment fins on calgui i pagaran pel que han fet. Per fer-ho, comptarem amb l’ajut d’un advocat que ja els ha banyegat en diverses ocasions: en Josep Costa (1).
 
En segon lloc, treballarem encara amb més ganes perquè tots els catalans coneguin amb tot detall totes i cada una de les misèries de l’Estat espanyol. Si els preocupen els vídeos d’OCTUVRE, en tindran dues mil tasses.
 
I per acabar,
atorguem el títol de “subscriptors prèmium” al fiscal José María Carballo, al jutge Alejandro Abascal Junquera i al comandant de la Guàrdia Civil núm. L-04282. Tots tres han gastat una enorme quantitat de diners per poder escoltar tot el que diem a OCTUVRE. En agraïment, treballarem per fer que tot Catalunya els conegui a ells i a les seves maneres de fer.

El 18 d’abril de 2022 la revista The New Yorker va publicar un reportatge titulat “Com les democràcies espien els seus ciutadans” (2) on s’explicava com 65 persones del moviment independentista català havien estat espiades amb Pegasus. El cas es va conèixer com a Catalangate i una de les persones espiades era l’Albano Dante Fachin, un dels fundadors d’OCTUVRE. En aquell moment vam decidir no emprendre accions judicials i ens vam limitar a explicar el cas als nostres lectors (3). Vam pensar que havíem de dedicar tots els nostres esforços a continuar fent el que sabem fer: posar llum sobre els excessos del supremacisme del règim borbònic espanyol.
 
Però a principis de desembre de 2023, un altre cop, ens arriben notícies que hem estat espiats. Aquest cop han intervingut els telèfons d’Albano Dante Fachin, Marta Sibina i Camps (l’altra fundadora d’OCTUVRE) i dos membres més de la família, als quals els ha tocat el rebre.
 
Aquesta segona intervenció de les nostres comunicacions va ser demanada pel comandant de la Guàrdia Civil número L-04282 per considerar que els membres d’OCTUVRE vam ser organitzadors de la plataforma Tsunami Democràtic (4), considerada per l’Estat espanyol com a “organització terrorista”, cosa que, per cert, ja ha provocat el riure dels sistemes judicials dels Estats Units (5) i de Suïssa (6).
 
Hem de confessar que a OCTUVRE ens encanta Tsunami Democràtic.

Ens va encantar quan van col·lapsar l’aeroport de Barcelona i ens va encantar quan van tallar l’autopista que travessa la frontera de La Jonquera. Hem de confessar també que tots i cada un dels vídeos d’OCTUVRE té com un dels seus objectius esperonar el poble de Catalunya a repetir totes les manifestacions que calguin fins foragitar de Catalunya els Borbons i tota la maquinària que els acompanya.
 
El que no ens agrada tant és que la petició de la Guàrdia Civil hagi rebut el vistiplau del fiscal José María Carballo i del jutge Alejandro Abascal, que van ordenar les escoltes sense proves i sense cap sospita mínimament fonamentada. I no ho diem nosaltres: ho diu el fet que després de tres mesos d’intervenció telefònica, no han estat capaços de trobar absolutament cap prova de cap acció punible.
 
Escoltar les converses dels altres sense permís és lleig. Però si ho fa la policia, amb autorització d’un fiscal i un jutge, i sense proves, encara és més lleig. Per això, hem decidit emprendre accions legals contra tots els implicats en aquestes escoltes. La cosa es pot allargar, però hem decidit que els perseguirem fins allà on calgui.

 Mentrestant, continuarem fent la nostra feina: aportar dades, informació i arguments amb l’objectiu explícit que ens revoltem contra l’Estat espanyol i les seves imposicions cada dia amb més convicció i energia ciutadana. Farem tot el que estigui a les nostres mans per fer realitat les seves pors. I ho farem amb l’ajut dels milers de persones que confien en el nostre projecte i que ens permeten fer feina sense dependre de subvencions ni de publicitat. (7)

Que es preparin, perquè ser víctimes dels seus mètodes no ens ha fet venir por. Al contrari: ens han donat un altre motiu per combatre’ls amb totes les nostres forces. 

(1) El TEDH admet un altre recurs de Costa i obliga Espanya a pronunciar-se abans del novembre sobre la persecució de la mesa

(2) How Democracies Spy on Their Citizens

(3) COMUNICAT: Espionatge contra OCTUVRE.

(4) Tsunami Democràtic a la Viquipèdia.

(5) La causa del Tsunami Democràtic es desfà per les negatives internacionals de col·laborar amb l’Audiència espanyola

(6) Suïssa es nega a donar informació de Tsunami a l’Audiència Nacional perquè és una causa política

(7) Com sempre: moltíssimes gràcies a totes les persones que ens ajudeu a fer aquesta feina. OCTUVRE no rep subvencions ni accepta publicitat. OCTUVRE es finança gràcies als seus socis i donants. Si aquesta informació t’ha semblat útil i ens vols ajudar a continuar treballant, fes clic aquí per llegir els detalls del projecte i fer una aportació si ho consideres oportú.

Moltes gràcies.