Llegeix

L’espionatge no atura els JJOO

El Govern de la Generalitat aprova més de 600.000€ en sous per la candidatura.

(Adaptació web del fil publicat a Twitter)

El passat 18 d’abril va esclatar l’escàndol pel cas d’espionatge de l’Estat contra l’independentisme. Des de llavors la tempesta política no ha parat de créixer. Aquell mateix dia Pere Aragonès escrivia:

La reacció del Govern va ser immediata i en una roda de premsa solemne va anunciar la “congelació” de les relacions amb el govern de l’Estat.

Però malgrat la indignació i els anuncis de trencament, el Govern ha continuat desplegant, EN SILENCI, els plans pels JJOO amb l’Aragó. Cinc dies després de la roda de premsa, es produeix una reunió entre representants de la Generalitat i del govern del PSOE. La reunió acaba “sense acord” però…

24 hores més tard el Govern de la Generalitat publica aquest ACORD DE GOVERN:

L’ACORD diu: “és voluntat del Govern (…) desplegar l’Oficina Tècnica del projecte de candidatura als JJOO dotant-la dels recursos personals necessaris”. Per això es decideix contractar 5 persones.

El programa dura 3 anys. Segons els nostres càlculs, a partir de les taules salarials: més de 600.000€ en sous destinats a la candidatura dels JJOO als Pirineus. A aquesta xifra, caldria sumar les cotitzacions. Fins aquí, els fets. Ara, la nostra OPINIÓ.

Fa temps que a OCTUVRE assenyalem la incoherència que suposa que el Govern impulsi uns JJOO de la mà de l’Estat i la Monarquia espanyola. Uns JJOO que tindran com a objectiu combatre el moviment sobiranista. Ho diu el mateix PSOE. Ho vam recollir en aquest vídeo:

Però quan pensàvem que la incoherència no podia ser més flagrant, apareix l’escàndol de l’espionatge i se superen tots els límits. L’Estat justifica la vulneració de drets humans pel fet de ser independentista, el Govern de la Generalitat posa el crit al cel, fa rodes de premsa i anuncis de trencament de relacions. Al mateix temps, silenciosament, continua endavant amb els seus pactes amb l’Estat i destinant diners als JJOO amb l’Aragó.

Mentrestant el soci imprescindible per fer els JJOO es posiciona obertament a favor de l’espionatge:

El Govern ha decidit tirar endavant els JJOO amb l’Estat malgrat les vulneracions dels drets humans. Té suficient suport al Parlament per fer-ho. Ara els cal valentia per no fer-ho d’amagat. Mentre no la tinguin, a OCTUVRE intentarem mantenir-vos informats.


OCTUVRE no rep subvencions ni accepta publicitat.
La nostra feina és possible gràcies als nostres donants i subscriptors.
Si vols conèixer el nostre projecte, trobaràs els detalls aquí.