Llegeix

Hola! Això hem escrit a Pere Aragonès, Jordi Puigneró, Laura Vilagrà i Jordi Sánchez.

OCTUVRE no rep subvencions ni accepta publicitat. La nostra feina és possible gràcies als nostres donants i subscriptors. Si vols conèixer el nostre projecte, trobaràs els detalls aquí.

[FIL DE TWITTER ORIGINAL]


Al llarg dels últims mesos heu comparegut repetidament davant els mitjans de comunicació defensant la celebració d’uns JJOO d’Hivern als Pirineus. El problema és que en cap d’aquestes compareixences heu donat dades concretes. Malgrat la importància de la proposta, no heu presentat ni cap estudi, ni cap pressupost, ni cap informe ni cap dada concreta.

Per entendre’ns: qualsevol lampista ha de presentar més documentació per fer la instal·lació d’una casa que la que vosaltres heu presentat per fer uns JJOO. Davant això, milers de ciutadans i càrrecs electes fa mesos que denuncien la manca d’informació sobre el projecte. Això ja és prou greu. Però, a més:

  1. El Govern té informes sobre els JJOO, però els manté ocults.
  2. A OCTUVRE sabem que hi ha 13 informes -PAGATS AMB DINERS PÚBLICS I OCULTS.
  3. El maig de 2021 el Govern va donar aquesta informació -QUE NO S’HA ENSENYAT A LA CIUTADANIA- al Comité Olímpic Español (COE). És a dir: el Govern gasta diners públics en una informació que nega a la ciutadania, però que ofereix a una entitat privada com és el COE. A continuació publiquem la llista d’aquests estudis.

1) L’empresa Advance Inspiring està dirigida per Josep Cortada, ex-alt càrrec de la Generalitat i membre de la directiva del Barça de Sandro Rosell. A l’empresa també hi trobem Francesc Perearnau, subdirector d’El Mundo Deportivo.


L’empresa BCN Event Factory ha tingut com a administrador únic en Paul Freudensprung. Des d’octubre de 2019 Freudenssprung és “Senior Director, Regional and International Competitions at Special Olympics”.


Aquest informe conté, entre d’altres, el pressupost destinat, justament, a informes externs. Com es pot veure, aquest pressupost ja s’està gastant. Aquesta partida pot superar els 14 milions d’euros.




Segons les nostres dades, l’empresa Mirabet Oficina Tècnica és la que ha rebut més contractes per desenvolupar la candidatura. Entre els seus clients trobem: Ajuntament de BCN, La Molina, Masella, Boï Taüll i Vall Fosca.




No podia faltar PriceWaterhouse Coopers. Per saber més sobre aquesta empresa (i altres del seu estil) aneu a Google i poseu el nom de l’empresa i la paraula “corrupción”. Veureu que interessant.


Al llarg dels últims mesos hem vist diversos esportistes sent convidats a mitjans de comunicació a donar la seva opinió (gairebé sempre favorable) als JJOO. Aquest estudi pot ser molt interessant de llegir.


Sinergia, Energia, Drets i Medi Ambient: fundada per l’actual conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i l’exdiputat d’ICV, Joan Herrera. Malgrat la seva curta vida, l’empresa ha rebut multitud d’encàrrecs d’administracions públiques.


Benvolguts Pere Aragonès, Jordi Puigneró, Laura Vilagrà i Jordi Sánchez: tots quatre, des dels vostres càrrecs, esteu promocionant la celebració d’uns JJOO als Pirineus. Mentrestant els ciutadans denuncien manca d’informació i opacitat.

Uns dels últims casos: un grup de 150 investigadors catalans presenten un manifest contra uns Jocs Olímpics al Pirineu. El punt 1 del manifest, deia això:

Ara, que sabem que sí que existeixen informes i que aquests informes estan pagats amb diners públics, creiem que aquestes dades no poden seguir en un calaix. Per això, des d’OCTUVRE creiem que:

1) És imprescindible que publiqueu el contingut complet dels estudis que la Generalitat i qualsevol dels seus organismes ha encarregat sobre els JJOO als Pirineus.

2) És imprescindible que publiqueu quants diners ha costat cada un dels informes encarregats i la modalitat de contractació utilitzada.

3) És imprescindible que identifiqueu a totes les empreses privades que han rebut encàrrecs.

4) És imprescindible que expliqueu per què aquests documents no s’han publicat fins ara malgrat les repetides demandes d’informació fetes des de la societat civil.

5) És imprescindible que feu públic el total de despeses fetes fins ara per preparar la candidatura. Aquesta informació ha d’incloure detalladament tots els conceptes generadors de despesa.

6) És imprescindible que tota aquesta informació sigui lliurada de manera immediata i sense dilació. Un sol dia d’ocultació és greu. I portem, en alguns casos, més de 24 mesos.

7) El nostre correu electrònic és: info@octuvre.cat. Podeu enviar la informació allà. Si preferiu convocar una roda de premsa per oferir les dades, preguem se’ns notifiqui l’hora i el lloc per tal de poder-hi assistir.

Atentament, l’Equip d’OCTUVRE.

PD: Més enllà dels arguments a favor i en contra de la candidatura, és inadmissible que el Govern amagui informació, gasti diners públics d’esquenes a la ciutadania i desenvolupi projectes com aquest amb total opacitat.

OCTUVRE no rep subvencions ni accepta publicitat. La nostra feina és possible gràcies als nostres donants i subscriptors. Si vols conèixer el nostre projecte, trobaràs els detalls aquí.