Llegeix

DECRETAZO REAL. Demà es vota això al Congrés. Passa-ho.

ALERTA DECRETAZO

Demà el Congrés es vota el Real Decreto 36/2020 que regula el repartiment de 140.000M€ de Fons Europeus. NO ÉS UNA VOTACIÓ QUALSEVOL. D’aquest Real Decret (RD) depèn com es gasten el 140.000M€ d’ajudes europees.

DEMÀ ES VOTA. PER AIXÒ AVUI OBRIM FIL:

El tema del RD 36/2020 el vam tractar fa un parell de setmanes en aquest vídeo on es veu clarament la magnitud de la qüestió. El PSOE-PODEMOS van aprovar aquest RD tan important d’amagat, aprofitant les vacances de Nadal. Doncs bé:

El problema del que passarà demà al Congrés és el següent: la diferència entre un REAL DECRETO i una LEY. El que es vota demà és un REAL DECRETO (RD) i això vol dir que:

PRIMER PROBLEMA: el text que es vota en un RD com el de demà és un text que fa el Gobierno, sense la participació de la resta dels partits. Ni esmenes, ni propostes, ni res.

SEGON PROBLEMA: La votació de demà és a tot o res:
✅ Votes SI i et menges sencer el text proposat per PSOE-PODEMOS.
❌ Votes NO i el Real Decret cau.

Bàsicament: un “TRÁGALA” que PSOE-PODEMOS li imposa a la resta de partits. També als que van donar suport a la seva investidura.

Ja hem vist aquest xantatge altres vegades: O votes el que t’imposem o ets còmplice de la dreta i l’extrema dreta. És el xantatge que vam veure, per exemple, amb els pressupostos. Doncs bé: demà un altre cop. Hi ha sortida?

No estem davant un tema menor. D’aquest RD en depèn la forma en què es reparteixin els 140.000M€ que venen de la UE. Preguntes:

  • Es repartiran a l’IBEX i es deixaran les PYMES tirades?
  • Hi haurà control per tal que els projectes es compleixin i no desapareguin els diners en projectes com, per exemple, el Castor, les autopistes radials de Madrid o aeroports fantasmes?
  • Podran dir la seva les comunitats autònomes i els ajuntaments o es decidirà tot als despatxos de Madrid de sempre, on sempre trobem els mateixos voltors?
  • La Generalitat tindrà accés a tota la informació i tindrà igualtat d’oportunitats?

Al llarg de les últimes setmanes diverses organitzacions han advertit que el RD 36/2020 tal i com l’ha fet PSOE-PODEMOS fomenta l’opacitat i el centralisme de sempre. Un text fet a mida de l’IBEX.

Doncs, com dèiem, demà es vota si aquest RD surt endavant o no. Què votaran els partits catalans? Demà ho veurem. Ara bé: hi ha una qüestió important a tenir en compte 👇

Existeix la possibilitat que el Congrés, amb els seus vots, obligui a PSOE-PODEMOS a tramitar el RD com a “projecte de llei amb caràcter d’urgència“. Això permetria, per exemple, introduir esmenes. 👇

L’organització Open Generation EU diu: “És un DECRETAZO fet sense informació, sense debat públic ni transparència”. Per això, demana que els partits obliguin PSOE-PODEMOS a negociar. Aquí està explicat.

Veurem què passa demà. Passi el que passi, 4 reflexions sobre aquest tema:

1) El PSOE ja ha donat suficients mostres de la seva manca de compromís, especialment en tot el que té a veure amb Catalunya. Desconfiar de les seves propostes, sobretot quan són imposades, és OBLIGAT.

2) Tenint en compte la importància del tema, és impressionant el silenci dels mitjans de comunicació. Estem parlant del repartiment de fons més important de la història de la UE. Doncs demà es voten les condicions i la majoria de la gent no en té ni idea!

Com passa tan sovint, els mitjans ens entretenen amb debats superficials, inventats i intrascendents mentre als llocs de comandament es reparteixen diners, privilegis i rescats. En certa manera, és normal: els mitjans de comunicació de masses són propietat de l’IBEX i l’IBEX és un dels principals beneficiats d’un REAL DECRETAZO que demà volen imposar PSOE-PODEMOS.

3) És justament per això que també sobta el relatiu silenci de la majoria dels partits que no estan al GOBIERNO. Excepte algun vídeo com aquest, molt poc moviment per a un tema tan important:

Demà al Congrés hi ha una votació que pot decidir el futur de milers de PYMES, treballadors i autònoms a Catalunya i amb prou feines s’ha fet campanya sobre el tema. Tenint en compte que la recentralització, l’opacitat i l’IBEX mai han estat especialment “amics” dels interessos generals dels catalans, caldrà estar molt atents al que facin demà els nostres partits.

4) La foscor és fonamental per tapar els voltors de l’IBEX, la Monarquia i el sistema de partits que li donen suport. Per això, si coneixes algú que no sàpiga tot això que hem explicat, passa-li aquest enllaç:

https://octuvre.cat/decretazo-real-dema-es-vota-aixo-al-congres-passa-ho/

Moltes gràcies per l’atenció i demà, tothom ben atent a la votació!

NOTA: OCTUVRE no rep subvencions ni accepta publicitat. (NI FONS DE LA UE). La nostra feina és possible gràcies als nostres donants i subscriptors. Si vols conèixer el nostre projecte, en trobaràs els detalls aquí.